вторник, 2 януари 2018 г.

lifecoachBG - блогът за българите в България, златният ключ към твоя успех!


Добре дошли в lifecoachBG!  
Тук e публикувана обобщена информация от 22-годишният ми опит в холистичният коучинг за най-успешните практики при решаването на всеки проблем с личността, със здравето, с взаимоотношенията, с професията, работата и бизнеса. 

Публикациите са на български език, описаните методи и техники са практикувани само от българи 
от всички възрасти, професии, вероизповедания, пол, социално положение  и местожителство някъде по света...  На някои места ще срещнете известни имена, такива като Джон Кехоу, Робин Шарма, Хенри Форд, Бенджамин Франклин и други, но 22-годишната ми практика на български лектор, консултант, личен съветник, треньор и коуч на повече от 300 българи и български фирми, ме е убедила, че западните методи не работят в България и този факт има обяснение: 

> американското мислене е коренно различно от българското;
> английската история е коренно различна от българската; 
> немското образование е напълно различно от българското; 
> френският характер няма нищо общо с българския характер;
> а италианският начин на живот е съвсем различен от българския начин на живот...  
И в този смисъл, само българското за българи доказано върши работа... 

В блога са публикувани примери и факти за равенството на хората  в едно нещо - в
секи от нас разполага със себе си и с едно и също време – както всеки друг човек, както и всички 7 милиона българи, и  както всеки един от останалите 7 милиарда човека по Земята.... Тогава каква е причината

> едни хора да бъдат здрави, а други – болни; 
едни хора да са щастливи, а други нещастни;
> едни хора да се справят с нещата от живота с лекота, а други да се блъскат с пот на челото без резултат;
> едни хора да са самостоятелни и да печелят самоуважението си, уважението на другите и парите си от практикуването на своята професия, а други да търсят работа на трудов договор, обикновено - без резултат или за мизерна заплата;
> едни хора да успеят да се самоизлекуват от рак, а други милиони – да умират от същата болест; 
едни хора да живеят пълноценно – щастливи и радостни, а други – като мишки в дупка;
и още много, много други подобни примери, които и ти знаеш със сигурност!


Практическият наръчник  за човека и бизнеса  "Направи сЕ сам/а" (програма "1+21") е най-добрата практическа програма за личностно, житейско, професионално и бизнес развитие на българите в България, Твърдя го от постигнатите резултати през 22-годишната ми практика като лектор, обучител, треньор и коуч,  започнала от Училището по мениджмънт към Нов български университет.

Методиката е създавана стъпка по стъпка, опит след опит, грешка след проба :), успех след грешката... и така нататък, ден след  ден, та и до днес – през целия период  на моята 22-годишна практика като личен и бизнес консултант, лектор, ментор и коуч ,  на повече от 300 българи и български фирми, мненията на някои от които са публикувани тук...

Коучинг обучението е индивидуално, онлайн в скайп, 
а в отделни случаи - и присъствено. 
Всяка седмица в скайп се провежда 1-часов сеанс/лекция/презентация, по време на която показвам на блога ми слайдове по темата и представям най-важното - тайните :) КАК се практикува всяка  техника и упражнение.

След сесията в скайп, изпращам на е-мейл е-самоучителя, по който човека всеки ден практикува включените в самоучителя техники и практики. Самостоятелната практика по всяка тема трае около 20-30 минути дневно. След 7-8 дни се повтаря същото, само че по следващия самоучител, тема N: 2  и така нататък, до тема N: 7.

При самостоятелното практикуване на програмата ми, се постигат уникални резултати в Квадрата на Живота: здраве - личен живот - професия - бизнес. Методите, включени в програмата дават резултати при всеки човек на възраст от 5 месеца до 74 години (това е диапазона на възрастта на хората, които съм консултирал и обучавал.  

В допълнение, въздействието на програмата трансформира болният (вкл. и от рак) човек в здрав човек; депресирания - в спокоен; безработният намира работа; самотният намира себе си и/или подходящ партньор; фалиращият излиза от от фалита; накратко, чрез програмата човек се научава да намира отговор на всеки въпрос и решение за всеки проблем.

Примери от практиката ми:
- студентите Нели, Перина, Елена – намерили своето място в живота и в професионалната реализация
- Калоян - 5 месеца, София

2. Фирмени: 
- Екс-директорката на Юнионбанк клон Пловдив, Мария Йорданова  – с която работих  3 години по лайф и бизнес коучинг програмата ми. Банката привлече повечеот 1500 клиенти и получи приз N: 1 от Европейската банка за работа по програмите за развитие на малкия и среден български бизнес. 
- Търговски център АТИК Пловдив
- Джоб Тайгър
- Книжарница Магелан
- Бизнес списание „Promo Market Plovdiv”

1993 - 2014: Чудесата, които се случиха и се случват в живота на хората и на бизнеса... Те са успели, значи можеш и ти!


Димитър Ташков
скайп: lifecoachbg
холистичен коучинг онлайн 
- отговор на всеки въпрос 

и решение за всеки проблем
Индивидуални, групови и фирмени консултации, тренинги, обучения и семинари - онлайн и присъствено.


неделя, 31 декември 2017 г.

"Направи сЕ сам/а" е поредица от 1 + 21 е-самоучители за личностно развитие...



аправи сЕ сам/а" е поредица 
от 1 + 21 самоучители за личностно развитие, Азбуката на Живота!  

Трите части на наръчника - а особено третия, ПЪЛНОЦЕННОТО ОБЩУВАНЕ - са подходящи за МЛМ, за търсещи работа, за родители възпитаващи децата си, за самолечение от психически и ВСИЧКИ други заболявания, за намиране на партньор, за фалиращи фирми - накратко, за хора и фирми, изпробвали всички други начини, които са ги отвели в задънена улица - житейска, финансова, психическа, здравословна, личностна...

Практическият наръчник  за човека и бизнеса "Направи сЕ сам/а" е създаван повече от 20 години по време на моята практика като личен и бизнес консултант, лектор, ментор и к
оуч на повече от 300 българи и български фирми... 
"Направи сЕ сам/а", подобно на самоучителите по чужд език, са практически наръчници, в които са включени практики, техники и упражнения за прилагане в ежедневието у дома, на работното място, на улицата, в автобуса...  Групирани са в 3 части:
Част 1: ОПОЗНАЙ СЕБЕ СИ и своя гений в теб;
Част 2: ПОТЕНЦИАЛЪТ НА ТВОЯ УМ Е БЕЗГРАНИЧЕН. Развитие на ума чрез метода "7-те ключа и 7-те врати".
Част 3: ПЪЛНОЦЕННОТО ОБЩУВАНЕ. Развитие на уменията за общуване със себе си, с подсъзнанието си и с другите хора - семейството, роднините, приятелите, колегите, познати и непознати... Всеки модул се състои от 7 теми, е-самоучители, в които чрез слайдове и пояснителни текстове - са представени ежедневните практики и методи за постигане на "
чудесата в Квадрата на Живота - здравето, личния живот, професията и бизнеса"...

Човекът:
- си купува храна всеки ден; 
- всяка седмица харчи пари за забавления; 
- плаща си сметките всеки месец и данъците - всяка година... 
А само един път в живота човек си "купува" уменията да решава - всеки ден до края на своя живот -  всеки проблем в здравето, в живота, в професията и в бизнеса! 

Всички хора сме равноправни в едно нещо – ВРЕМЕТО! 
И успешните и неуспешните имат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, 30 дни в месеца, 365 дни в годината...  Защо тогава едни хора успяват и са щастливи, а други не успяват и са неудовлетворени и нещастни?

Успешните хора научават и практикуват ежедневно Езика на Живота по-отрано; други - по-късно,  а трети - никога...

Как вторите и третите могат да достигнат първите, успешните хора? Просто е, но не е лесно! 
Основната причина да не сте от първите, успешните хора,  е липсата на яснота за себе си:

КОЙ/Я СЪМ АЗ?
Какъв е моят житейски път (мисия)?
Как да разбера и постигна моята цел в живота?

Отговорите на всички тези въпроси се намират в МОДУЛ „0”:  Индивидуален анализ „ОТКРИЙ СВОЕТО БОГАТСТВО В ТЕБ!,
Познай себе си и направи своята Карта на твоя Живот”, в който се прилагат астрологични, номерологични, психични и енергийни методи  и И-дзин, Книгата на промените. 
Анализът  ви дава тласък, като ви  предоставя много специфична информация лично за вас, така че да възстановите вярата в себе си, да знаете кога и как да действате, какви решения са най-добри за вас и какво е най-важното в живота ви. 

Следващата причина е неумението да управляваме себе си, енергията си, да се концентрираме в АЗ-а си (АЗ-идентичността), а не в ЕГО-то си, да филтрираме и подбираме мислите си. През мозъка на всеки човек ежедневно преминават около 65 000 мисли, а когато човека е притеснен, стресиран, депресиран – и много повече... Кои от тези 65 000 мисли са полезни за нас?  Уменията човек да подбира полезните мисли, да управлява чувствата си, да балансира емоциите си, да общува със себе си и с подсъзнанието си се развиват в 

МОДУЛ 1: ПОЗНАЙ СЕБЕ СИ! 
В този модул са систематизирани техники и методи за изясняване на своята човешка същност (личност), енергиите протичащи в човешкото тяло (физическо, етерно, ментално, астрално, аура, светлинно) и управлението им за постигане на вътрешен баланс - състояние на постоянна концентрация и спокойствие, при които интуицията подсказва правилните решения на човека във всеки миг от живота...

Следващата причина е неспособността на човека да използва безграничния потенциал на своя ум. Разберете, че всеки човек има в главата си около 1 килограм мозък, състоящ се от 1 000 000 000 000  (1 милиард) мозъчни клетки. Мозъците на Айнщайн, Паганини, Леонардо да Винчи не са се различавали  от мозъците на всеки един от нас, хората. Разликата между тези изявени гении и всеки от нас е само и единствено в начините, по които те са ползвали  този 1 килограм, а в резултат - и своето време  и своя ум.  

МОДУЛ 2:
 7-те КЛЮЧА и 7-те ВРАТИ към БЕЗГРАНИЧНИЯ ПОТЕНЦИАЛ НА ТВОЯ УМ ще ви даде методите и начините да развивате потенциала на своя ум, да се освобождавате от деструктивните мисли и думи, и да успявате в действията си там, където преди сте се проваляли или пък ви се е струвало невъзможно... Мислите ПРАВЯТ нещата, нали?  Развитието и управлението на потенциала на ума ви ще бъде и следващата крачка към създаването на вашияMind Map или карта на вашия живот по-натътък. Ако човек попадне на непознато място без карта и компас със сигурност ще се загуби. И в живота е така...

И последната причина – резултат от първите три,  е неумението:
- да чувстваме едно нещо;
- да мислим същото нещо;
- да казваме това, което мислим;
- да правим онова, което сме казали;
- да обясняваме това, което сме направили;
и да няма разлика между чувства, мисли, думи, действия и обяснения.
Това се постига чрез развитие на уменията за общуване,  

МОДУЛ 3: ПЪЛНОЦЕННОТО ОБЩУВАНЕ. 
Пълноценното общуване – както всички други дейности – е процес на развитие на умения стъпка по стъпка.
Първата стъпка е общуването със себе си. Не е лесно, но е просто като метод... След това е ред на общуването с вашето подсъзнание.
Без това общуване трудно ще напреднете:
-  и в самолечението на своето здраве;
-  и в пълноценността на личния ви живот;
- и в уникалната ви професия, която още не сте открили; 

- и в работата, която вършите всеки ден... 

Хората, които са преминали обучението и практиката по Модул 3 са се убедили от личен опит в живота, в професията и в бизнеса,  че УСПЕХЪТ = 90% умения за общуване!
Доказано е – а и всеки от нас е срещал подобни случаи,  че голяма част от неуспешните неудовлетворени хора в повечето случаи са 90% компетентни (с по една, две или повече дипломи)  + 10% умения за общуване...

Накратко, след Модулите 0-1-2 и 3, вече сте подготвени, готови  и започвате да правите чудеса в своя живот! 

Човек невинаги сам може да открие правилните път и посока в живота.  В неспирното лутане между въпроси и отговори се намесва професионалния коуч.

Готови ли сте за промяна? Искате ли да се чувствате удовлетворен/а от личния си живот, партньора, работата, бизнеса? Ако ДА, на разположение е професионалният коуч, твоят спътник по пътя към успеха в живота.

"Златният ключ..." е включен в книгата ми„Практически наръчник за българите в България – Направи сЕ сам/а”, която се подготвя за печат през 2014.

Направи си подарък за цял живот...